Coronavirus status – vi holder åben

Vi er her og er klar til at hjælpe vores kunder.

Opgaver løses primært via fjernopkobling og på værksted. Vi kører også ud hvis det er nødvendigt og forsvarligt. Der kan være ventetid pga. den særlige situation pt.

Vi opsætter mange hjemmearbejdspladser i disse dage. Det er stadig til, at få hard- og software frem dag-til-dag.

 

Regeringens pressemøde d. 11/3

Som vi alle hørte d. 11/3, så er hele Danmark nødt til at tage særlige forholdsregler mod Covid-19. Dette er skærpet flere gange siden.

Vi opfordrer alle til, at passe godt på hinanden.

Vi er på arbejde hos MRC og er klar til at hjælpe vores kunder. Nogle af os er i firmaet, nogle arbejder hjemmefra og andre har ferie, så vi har en mindre kapacitet end normalt. Vi tager i mindre grad ud til opgaver hos kunder i en periode og går efter, at løse så meget som muligt via fjernopkobling og på vores værksted. Hvis der er behov for, at vi er fysisk tilstede hos jer (fx for skift af en firewall), så kan det også lade sig gøre. Ring eller skriv, og vi aftaler fremgangsmåden for den aktuelle opgave.

Der kan blive brug for at etablere hjemmearbejdspladser hos jer. Det kan vi hjælpe med fra A-Å. Sig til.

Vi kan klargøre nye PC’er, printere og andet hardware hos os, sende det med GLS til jer og afslutte opsætningen via fjernopkobling.

Vi har mange opgaver med at etablere hjemmearbejdspladser i den første perioder efter d. 11/3 og det kan give ventetid for andre opgaver. Vi forventer, at ca. en uge efter den dato så har vi været igennem de fleste opgaver til etablering af hjemmearbejdsplader og har igen mere tid til almindelig opgaver, IT-support, klargøring af nye PC’er og printere, udskiftning af defekt udstyr, o.l.

Lagersituation; Der er hard- og software på lager hos distributørerne endnu og vi har også et bredt lager hos os. Sig til hvad vi kan hjælpe med. Fragtfirmaerne kører og I kan stadig have varer dag-til-dag som tidligere.

Hvis der ellers er noget vi kan hjælpe med, så ring eller skriv.

Mvh. Team MRC

 

Uniconta seminar d. 1/4 udskydes

Vores Uniconta seminar d. 1/4 udskydes pga. Covid-19.

Deltagerlisten bevares og vi kommer tilbage senere og spørger om I kan en ny dato. Men regn med, at d. 1/4 ikke bliver til noget.

Hvis I vil høre mere om Uniconta inden da, så kan vi fint demonstrere systemet via fjernopkobling til din PC og en telefonforbindelse, eller, hvis det vurderes forsvarligt, ved, at vi sidder sammen hos jer eller os. Vi kan også oprette en gratis 30 dages Uniconta demoversion til jer.

 

Løsninger der kan hjælpe i hverdagen lige nu

Hjemmearbejdspladser kan etableres ret enkelt med en PC og en lille printer.

Kører man en Hosted løsning, så skal en hjemme PC blot opsættes til at køre med den Hostede løsning. Kører man med egen server i firmaet, så opsættes hjemme PC’en til at arbejde enten på serveren eller ved at den fjernstyrer medarbejderens tændte maskine i firmaet. Softwaren der skal til for at opsætte dette er i langt de fleste tilfælde gratis med i Windows. Vi kan lave opsætningen for jer og hjælpe jer i gang.

En hjemmearbejdsplads skal opsættes med god sikkerhed. Det vil typisk hedde VPN og det vil vi også opsætte til jer. Glem heller ikke backup hvis I i denne specielle situation begynder at arbejde anderledes og måske gemmer vigtige data et nyt sted, som ikke er omfattet af backup, fx lokalt på PC’en. Spørg os om jeres specifikke muligheder og løsninger.

Videomøder kan afholdes med Microsoft Teams og andre lignende programmer. Man kan bruge en bærbar PC’s kamera og mikrofon til mindre møder og til større møder har vi fint udstyr fra Logitech med vidvinkelkamera og god lyd, som passer godt til gruppemøder.

 

Hackere er ekstra aktive nu, pas på!

Der er historier i pressen om, at hackere er mere aktive nu i Covid-19 krisen og udnytter situationen. Pas på hvis du får en mail som du er det mindste i tvivl om, lad være med at klikke på noget i den. Vær OBS på, at hackerne er kreative og dygtige og godt kan fabrikere end mail som ser ud til, at komme fra dit firma eller en samarbejdspartner.

Er du i tvivl så spørg en kollega eller os. Klik hellere en gang for lidt en en for meget.

 

Gode råd om hjemmearbejde fra vores kædesamarbejde CBC

 Gode råd til organisationen

 • Sørg for at der kan kommunikeres med alle medarbejdere, og at de er bekendt med de besluttede kommunikationskanaler.
 • Vær opmærksom på det øgede trusselsbillede, hvor kriminelle prøver at udnytte denne situation. De vil f.eks. forsøge at udbrede ransomware og sende phishinglinks og -sms’er, under dække af corona.
 • Sørg for at medarbejderne kender processerne for fjernadgang, og tester, at de virker (f.eks. VPN, fler-faktor autentifikation osv.)
 • Sørg for at infrastrukturen der understøtter fjernadgangen, har kapacitet og licenser nok til at dække det øgede antal brugere, der skal have samtidig adgang.
 • Sørg for at automatisk opdatering af medarbejdernes arbejdscomputere også virker, når de arbejder hjemmefra. Hvis dette ikke er en mulighed, skal medarbejderne mindes om at opdatere dem jævnligt.
 • Sørg for at være bevidst om risici ved eventuelle midlertidige adgange eller tilladelser, og at revurdere dem når behovet ikke længere er til stede.
 • Når situationen er normal igen, så husk at opsamle erfaringerne til at forbedre fjernadgang, processer og beredskabsplaner.

Gode råd til medarbejderen

 • Brug de værktøjer og kommunikationskanaler din arbejdsplads stiller til rådighed, og husk at sikkerhedspolitikerne også gælder når du arbejder hjemmefra. Vær for eksempel opmærksom på regler for brug af f.eks. private mailkonti og filudvekslingstjenester.
 • Hvis din arbejdscomputer ikke holdes opdateret automatisk, skal du huske at holde den opdateret selv.
 • Test at din fjernadgang virker, så eventuelle problemer kan afhjælpes med det samme.
 • Vær opmærksom på evt. falske mails eller sms, som du modtager under dække af nyheder om corona.
 • Husk også at beskytte den fysiske adgang til din arbejdscomputer, når du arbejder hjemmefra.

Hent trusselsvurdering: Cybertruslen gælder også ved hjemmearbejde:

https://fe-ddis.dk/cfcs/nyheder/arkiv/2020/Pages/Cybertruslen-hjemmearbejde-COVID-19.aspx

 

Sig til og vi hjælper!