Historie

MRC’s historie.

Firmaet er startet i 1987 af Michael Riise ved siden af et job som programmør på en vinduesfabrik. Adressen var en lejlighed i Prinsensgade 10 i Aalborg centrum.

Firmanavnet var fra starten “MR Computer”. Der kom dog ret hurtigt et brev fra “MR Data” på Sjælland om, at vi havde taget et navn, der lå for tæt på deres. Derfor satte vi et “C” ind til sidst for “Computer”. Vi har derfor egentlig “Computer” to gange i vort navn. Måske ikke særlig fikst, men det løste problemet.

Firmaet startede som et rigtigt fuldtidsfirma i 1989 i egne lokaler i Brandstrupsgade 3, Aalborg. Der kom hurtigt en frisk sælger til, og en sælger mere, og en tidligere chauffør blev en  dygtig og kreativ tekniker. Vi fik desuden flere freelance ansatte, her i blandt en urobetjent, en revisor, en musiker, en AUC studerende, en programmør m.fl. Vi havde en sjov tid med meget arbejde og mange fester.

 

Vore kunder var i starten studerende fra AUC som skulle have en PC og en (Star Matrix) printer. En stor PC kostede 25.000,- og de mindste 10.000,-. Vi havde også en del firmakunder spredt udover hele Jylland. En normal PC på dette tidspunkt havde 512MB RAM og ingen harddisk, og når de havde harddisk så var størrelsen 20MB. Vi havde i mange år vort eget PC mærke; Nassau, men solgte også mange Compaq og Acer.

   
Vi havde en stand på HI-Messen i Herning i nogle år. Et år stod vi ved siden af Damgaard Data og spurgte til deres Concorde C4- økonomisystem. Vi solgte Plan-Finans og ville gerne sælge C4 i stedet, men det var ikke sådan lige at komme til. Efter nogen tid og kurser i Kolding blev vi aut. Damgaard-forhandler.

Med tiden solgte vi mere software og flere timer. Vi leverede bl.a. Novel servere, PC’er, printere, Concorde C4 og udviklede i DSI System. Vi fik flere erhvervskunder.

    

Vi fik brug for mere plads og lejede de to lokaler ved siden af Brandstrupsgade 3, hvor der tidligere var en marskandiser.

Vi fik flere kunder og begyndte så småt at finde vore ben som en IT-totalleverandør til erhvervslivet.

Vi så os omkring efter nye lokaler, hvor vi havde mere plads, og som passede bedre til erhvervskunder. I november 1994 flyttede vi til lejede lokaler hos Jydsk Værktøj på Gugvej 127 i Aalborg. Her fik vi masser af plads med 260 m2 og nyistandsatte lokaler.

Vi havde efterhånden kun “rigtige” erhvervskunder. Vi var først nu på vej til at begynde at tænke på mål, planer og strategier. Vi gjorde det bedste, vi kunne men var langt fra at være så strukturerede, målrettede og fokuserede, som vi er i dag.

I 1994 kom der et nyt meget vigtigt produkt for os; nemlig den første version af C5 (hed dengang Concorde C5). C5 er et af vore hovedprodukter i dag med flere hundrede kundelicenser i vort navn.

Efterhånden var vi klar til at tage et skridt mere. I slutningen af år 2000 købte vi huset Thistedvej 66, Nørresundby, som med sine 628 m2 har god plads. Det er et klassisk gammelt hus fra 1924 med højt til loftet og mange flotte håndværksmæssige detaljer. Det blev bygget af Dansk Andels Cement som en af deres administrationsbygninger. Vi renoverede huset over en periode på 8 måneder, så det fremstod flot og nymoderniseret.

I 2001 omdannede vi enkeltmandsvirksomheden til et aktieselskab. Vi fik en professionel bestyrelsesformand i Benny Balle Jensen, f.h.v. Adm. Koncerndirektør på Pedershaab A/S.

I 2006 blev Mariann Kristensen og Jesper Tommerup partnere i firmaet så vi nu er tre ejere.

I 2014 opfriskede vi vores hus Thistedvej 66. Specielt blev lokalerne mod gården totalrenoveret og lavet til vores tekniske afdeling med kontor, mødelokale, værksted m.m. Tidligere var disse lokaler udlejet og teknikerne var i stueetagen. Vi fik alle forbedret vores plads- og arbejdsforhold med dejlige nye og lyse lokaler.


Årstal.

1987 Firmaet starter i det små som fritidsfirma ved siden af job. Adresse Prisnsensgade 10, Aalborg.

1989 Starter rigtigt som fuldtids firma i huset Brandstrupsgade 3, Aalborg. Vi ejede huset og boede privat ovenpå. Der havde før været tøjforretningen Zavi i huset.

1994 Flytter til større (lejede) lokaler på Gugvej 127, Aalborg. Det er i underetagen til Jydsk Værktøj. De bor der stadig.

2001 Firmaet omdannes til et aktieselskab fra et personligt ejet firma.

2001 Flytter til vores nuværende lokaler som vi selv ejer, Thistedvej 66, Nørresundby.

2006 Regnskabschef Mariann Kristensen og Teknisk chef Jesper Tommerup bliver partnere i firmaet så vi nu er tre ejere.

2014 Vi renoverede vores hus Thistedvej 66, Nørresundby og inddrog lokalerne mod gården til tekniske afdeling.


Gamle sager.

Bagsiden af gammel reklame med modem og harddiske i MB og ikke GB størrelse. En optisk mus til 795,- + moms – og den er ikke trådløs.