Nødserver

MRC Nødserver er et koncept for firmaer der ikke kan undvære deres server(e) i ret lang tid.

Man opbygger og leverer naturligvis en nye servere så robust og sikkert som man kan. Derefter skal de serviseres og holdes ved lige. Afhængig af hvor gammel ens server(e) er og hvor godt den bliver vedligeholdt vil langt de fleste server(e) køre stabilt i hele deres levetid.

Er man afhængig af sin server(e) skal man overveje om man kan undværre den og i hvor lang tid man kan det. Er serveren ny nok er der måske tilkaldeservice fra fabrikken på den, men det gælder kun hardwarefejl og ikke softwarefejl, og der går mindst en halv dag, måske en til to dage, før hardwaren er repareret. Softwarefejl er der ikke garanti på, men de løses af os så hurtigt som muligt med højeste prioritet. Det faktureres pr. medgået tid. Er fejlen simpel kan det tage kort tid og er fejlen kompliceret kan det tage længere tid. Er det en alvorlig fejl kan det betyde en komplet nyinstallation og indlægning af data fra backup. Det tager en til to dage afhængig af størrelsen af løsningen.

Er man afhængig af sin server, så bør man som det mindste lave en nedskreven nødplan for hvad man gør når serveren ikke kører mere eller er blevet fjernet fra huset. I arbejdet med den plan får syn for hvor lang tid man kan være uden server og hvor lang tid der i værste fald kan gå før man er kørende igen.

Vort koncept MRC Nødserver løser en stor del af opgaven med at få et firma op at køre igen så hurtigt som muligt. Meget hurtigere end af de normale veje med brug af tilkaldeservice på hardwaren eller tilkald af os til at fejlfinde på software, og særdeles meget hurtigere end de situationer hvor der skal anskaffes og opsættes en helt ny server. Konceptet bygger på den nye teknik der gør at man kan “fryse” en komplet kørende server inkl. data og gemme det frosne øjebliksbillede på en harddisk. Teknikken kaldes virtualisering. Den frosne server kan vi meget hurtigt starte op på en anden server som er klar til at modtages sådan en frossen server. Når serveren kører virtualiseret på nødserveren så vil alle programmer, PC’er og printere hos jer se det som at deres gamle server kører fint. I virkeligheden er det indholdet af den gamle server der kører – men den kører på nødserveren som er noget helt andet hardware. Styrken ligger i hurtigheden og fleksibiliteten hvormed man kan etabler en kørende nødserver. Mens I fortsætter driften på nødserveren har I tid, og vi ro, til at få den gamle server eller en helt ny server op at køre igen.

Hvornår kan MRC Nødserver være et godt valg:

 • Når serveren ikke kører en mandag morgen fordi serveren ikke er tilstede i huset længere pga. indbrud i weekenden.
 • Når serveren er ødelagt af brand.
 • Når serveren er ødelagt af vandskade.
 • Når serverens hardware (diske, motherboard, strømforsyning(er), RAM, CPU, controller, netkort …) går i stykker og man ikke kan få nye dele hurtigt og få dem monteret hurtigt. Desto ældre en server er desto sværer kan det være at få nye dele frem hurtigt.
 • Når en hacker eller en virus eller en opdatering har ødelagt serverens software.

Konceptet indeholder:

 • Højeste prioritet på et nedbrud hos jer. Hvis vi ikke har en ledig tekniker så vil en tekniker gå fra en almindelig vedligeholdelsesopgave til jeres opgave.
 • Abonnement på en lejeserver. Vi har flere nødservere stående som kun venter på at blive sat i drift ved et nedbrud. I betaler ikke andet en abonnementet for lån af nødserveren og I låner nødserveren så lang tid som det er nødvendigt.
 • Lagring af jeres “frosne” servere på filer hos os i sikret rum.
 • I betaler efter normal timesats for den tid vi bruger på at skifte til nødserveren og skifte tilbage til jeres egen server når den kan køre igen.

Konceptet kræver for at det er en succes:

 • At I har en god og velfungerende daglig backup. Det kan være vores MRC Remote Backup eller en anden. Bare den er der. Den skal vi bruge til at lægge på den kørende nødserver til sidst for at komme up to date med de nyeste data helt op til i går.
 • At vi kommer fra 2-4-8-12 gange årligt og laver et MRC Server- og Backupcheck, og der “fryser” et billede af serveren og tager det med hjem til os. Den frosne server er det der skal køre på nødserveren og er derfor nødvendig.

Dette koncept kan varmt anbefales hvis du er afhængig af din server(e). Kontakt os for yderligere info og bestilling af konceptet.

Ring 9632 4500 eller mail salg@mrc.dk og kom igang!

Kontakt mig